Garantie voorwaarden

BovagGraag willen wij voor u duidelijkheid scheppen wat Probikes motorsport verstaat onder garantie. Probikes motorsport is aangesloten bij de BOVAG en hanteert dan ook de BOVAG voorwaarden

Garantie is er om u, als koper, te vrijwaren voor verborgen technische gebreken. Helaas kunnen wij als verkopende partij niet kijken in het hart van de motorfiets ; de motor.

Voorwaarden ;
De garantie is van toepassing op onderdelen van het rijwielgedeelte en het motorblok.
In de praktijk komt het er op neer dat de volgende onderdelen onder de garantie vallen, dit zijn overigens allemaal onderdelen waarvan, normaal gesproken, de staat cq conditie niet is vast te stellen

 • Versnellingsbak
 • Olie en water lekkages van de motor, waaronder de koppakking, kleppendeksel, etc.
 • Startmotor en dynamo
 • Waterpomp
 • Cardan aandrijving
 • Voorvork keringen
 • Distributie systeem van de motor
 • Lagers rijwielgedeelte
 • Elektrische installatie (met uitzondering van alarmsystemen )

Op de onderdelen die wel zichtbaar zijn zoals banden, ketting en tandwielen, remblokken en schijven en
bijvoorbeeld alarmsystemen etc. zit geen garantie. Van deze onderdelen is namelijk bij aanschaf visueel vast te stellen hoe de conditie hiervan is. De koper bepaald hiervan, door zijn of haar rijgedrag, in hoge mate de slijtage.

Daar wij hierop geen zicht hebben zijn deze onderdelen van garantie uitgesloten. Uiteraard vertellen wij graag hoe hiervan de conditie is ten tijde van de aanschaf. Voor Ducati modellen zijn delen van het desmodromische kleppensysteem uitgesloten van garantie. De enige maar aan deze voorwaarden is dat wij eisen dat het voorgeschreven periodieke onderhoud, door ons zelf of een andere officiële dealer wordt uitgevoerd. Uiteraard vervalt de garantie bij gebruik van de motorfiets op een circuit alsmede na eventuele ongevallen.

Opties m.b.t. de garantie;

Nieuwe motoren zijn vrijwel allemaal voorzien van twee jaar fabrieksgarantie.

Op onze gebruikte motoren tot € 3500,- zijn voor u de volgende opties mogelijk ;

 • U kiest voor de maximale korting op de motorfiets en koopt deze zonder garantie, voor alle duidelijkheid is
  dit de prijs die wij op onze website vermelden.
 • U kiest voor een groot gedeelte van de korting. De motorfiets krijgt dan een kleine afleveringsbeurt en u hebt zeven dagen garantie vanaf de datum van aflevering, kosten hiervan bedragen € 100,- ( onder andere wordt bij deze optie de olie ververst ).
 • U kiest voor drie, zes of twaalf maanden garantie. Kosten zijn respectievelijk € 250,- , € 500,- en € 750,- welke nog bij de op onze website vermelde prijzen moeten worden opgeteld.

Op onze gebruikte motoren vanaf € 3500,- tot € 8500,- geven wij standaard drie maanden garantie, daarnaast zijn voor u de volgende opties mogelijk ;

 • U kiest voor zes of twaalf maanden garantie. Kosten zijn respectievelijk € 250,- en € 500,- welke nog bij de
  op onze website vermelde prijzen moeten worden opgeteld.

Op onze gebruikte motoren vanaf € 8500,- geven wij standaard een half jaar garantie, daarnaast is voor u de volgende optie mogelijk ;

 • U kiest voor twaalf maanden garantie. Kosten zijn dan € 500,- welke nog bij de op onze website vermelde prijzen moeten worden opgeteld.
  De motorfiets krijgt bij garanties vanaf twaalf maanden een grote beurt ( indien nodig ) alvorens deze aan u afgeleverd wordt.
  Dit houdt in dat de motorfiets geheel conform de fabrieksspecificaties een uitgebreide servicebeurt krijgt.
  U hebt dan als koper een maximale zekerheid.

De laatste optie is geen garantie te nemen op bovengenoemde voorbeelden vanaf € 3500,-  en hoger waarbij u de vrijheid heeft een bespreekbare korting te vragen. Alle voornoemde garantiebepalingen zijn in een dergelijke overeenkomst niet meer van toepassing.

Mocht u nog vragen hebben over onze garantie voorwaarden dan staan wij u graag te woord.

Wij zijn dealer leverancier van de onderstaande merken.

Probikes motorsport Nunspeet

Bij Probikes Motorsport kunt u terecht voor o.a ;

Onderhoud / Tuning / Kleding / Helmen / Deskundig advies / Uitstekende service.